XP plays sound fine but not my custom sounds

September 30, 2011 at 12:16:14
Specs: Windows XP, p3 8MB
XP plays sound fine but not my custom sound profiles.

My speakers work just fine, for all applications, ty. ALL my sounds play fine when tested either individually or via "control Panel/audio/sounds". However, if left to its own devices, Win 7 will only play SOME of my sound profile sounds, but not all. Does not matter which of several different sounds profiles I use, Win xp plays only some. So it DEF is not the sound file.

Also, sound profile played fine till recently. Wonder if its SP3?


See More: XP plays sound fine but not my custom sounds

Report •


#1
September 30, 2011 at 16:41:58
If the problem started immediately after installing SP3. it's most likely SP3 that's caused it. Or perhaps your custom sound files are be corrupted.

Also, sometimes it helps if you put your custom sound files in the same folder as the default Microsoft ones.


Report •

#2
October 3, 2011 at 18:48:12
Not corrupt, play fine independently, do not play in Windows defaut media dir. Sorry.

Report •

#3
October 3, 2011 at 19:21:48
Are they custom sound profiles or custom sound files? Two very different issues.

Report •

Related Solutions

#4
October 3, 2011 at 19:25:25
A custom sound profile with sounds located in Win/Media dir. They all played fine till recently.

Report •

#5
October 3, 2011 at 19:43:51
Are any of these sounds used in other sound profiles that come with Windows and if so, do the sounds play using one of those profiles?

Report •

#6
October 3, 2011 at 20:41:00
The sounds are personal favs that I have used for decades will all Win OS and never had a problem.. They reside in Win/media. Same sounds play perfectly on 3 other systems. 1 win7, 2 xp.

Report •

#7
October 4, 2011 at 00:01:00
No they are personal and unique. But it does not matter cos XP will not, for example only, play even the default sound for emptying the trash, no less my custom sound. ALL other sound works fine on SYS. Web, CD, DVD, wav and mp3 play no problems.It seems xp just suddenly does not want to play certain event sounds... Custom or otherwise..

Report •


Ask Question