Solved Asus Eee PC connects to internet but wont load web pages

Asus Eee pc t91 tablet pc
April 27, 2014 at 12:14:42
Specs: Windows XP
I have tried resetting my modem/router, setting the adpater power save mode to off, updating my drivers, checking the wifi password a million times, setting tcp/ip to auto detect. No matter what I try the connection to my internet is strong but the browser will not load any web pages.

Here is my ipconfig/all info:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : PilotT91
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : home

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E E
thernet Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 90-E6-BA-8F-9B-69

Ethernet adapter Wireless Network Connection 4:

Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adap
ter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-D3-C7-60-AA
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.129
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, January 01, 2002 7:52:39 PM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, January 02, 2002 7:52:39
PM


See More: Asus Eee PC connects to internet but wont load web pages

Report •


✔ Best Answer
April 28, 2014 at 18:57:53
Called my isp and they resolved the issue for me. Solution was to:
1. In IE browser > tools > internet options > advanced > reset button
2. In IE browser > tools > internet options > connections > lan settings > uncheck all boxes


#1
April 27, 2014 at 19:52:01
I think what you mean is the connection to your router is strong, not to the internet. Try taking your tablet to a friends house who has wifi or a public place like a library with wifi and see if you get out on the Internet. You might also give your service provider a call and see if they can troubleshoot on their end. One issue I can see is it says the lease on the IP address ended on January 2 2002.

message edited by THX 1138


Report •

#2
April 27, 2014 at 20:02:22
The 3 other devices in my home are using the same modem/router and are able to connect to the internet so I don't think it's a problem with my provider. I can try to give them a call and see what they think though. I have Verizon fios. Could it be that the netbook needs to be configured specially for the modem/router that Fios uses?

Report •

#3
April 27, 2014 at 20:35:22
It's a possibility you may need to update the firmware on your router. Have you ever been able to connect to it on this tablet?
I would still try taking your tablet to another location with wifi just to see if there is a problem with the tablet.

message edited by THX 1138


Report •

Related Solutions

#4
April 27, 2014 at 20:39:20
I haven't been able to connect to this internet with the netbook. I just had Fios installed 3 weeks ago. I assume they would have made sure that the latest firmware was on the modem/router at that time. No?

Report •

#5
April 27, 2014 at 22:11:52
I doubt they would check for firmware updates, again, check on another wifi connection.

Something isn't right here, if they just installed your router a few weeks ago, then why does it say your IP address was leased and will expire back in 2002. I know I'm dwelling on this but it just seems off.

message edited by THX 1138


Report •

#6
April 28, 2014 at 18:57:53
✔ Best Answer
Called my isp and they resolved the issue for me. Solution was to:
1. In IE browser > tools > internet options > advanced > reset button
2. In IE browser > tools > internet options > connections > lan settings > uncheck all boxes

Report •

#7
April 28, 2014 at 18:58:49
the date and time was not right on my device which is why it said 2002, sorry to confuse you!

thanks so much to THX 1138 for trying to help!

message edited by steffy27


Report •


Ask Question