shuts off after boot

E-machine / T3626
September 19, 2009 at 15:08:49
Specs: vista home
My pc loads windows then the microsoft name and rectangle appear on a black screen. Then it just goes off. No warning, Like you pulled the plug. The same when you try safe mode, it won't load either. Help?

See More: shuts off after boot

Report •

#1
September 19, 2009 at 16:32:30
Could be a problem of overheating.
Open the case an check the CPU fan and whether the heat sink of the CPU is full of dust.

Report •

#2
September 19, 2009 at 18:12:39
Check all case vents too.

some other bloke...


Report •

#3
September 21, 2009 at 11:58:24
Everything is clean. I erased the hard drive and that took 3 hrs. with no overheating problems but when I try to reload windows os it shuts off. I turn it on and load from cd, then it says windows loading files, after the files are loaded it shuts off like someone pulled the plug. I also tried safe mode and same thing.

Report •

Related Solutions

#4
September 21, 2009 at 12:26:08
Try to search for a special patch on the manufacturers homepage.

Report •

#5
February 12, 2010 at 17:06:19
that sounds like a motherboard malfunction, if no virus.

Report •

#6
February 28, 2010 at 20:39:44
I have a friend with the same model doing the same thing. I was fortunate enough to have a T5248 with the same power supply and looks to be the exact mother board. I took my power supply and hooked to it and the same thing. I took their HDD and placed in my T5248 and removed my HDD and it boots up fine, completely usable. Best I can tell its the motherboard. I also had an extra set of memory chips that I tried, no difference. Trying to find just the motherboard. do any of you know where to start looking. emachine has been useless so far.

Report •

#7
March 1, 2010 at 11:25:00
Do either of you posters realise this is the W95/98 forum?
I see Vista mentioned in 5cardstud's post. No idea about #6 because details are only given for the original poster.

some other bloke...


Report •

Ask Question