Solved Need help with custom-built Windows 8 computers performance

Microsoft Windows 8 pro (upgrade)
August 29, 2013 at 05:33:21
Specs: Windows 8, 16
Hello all

Today i am trying to solved an issue i have with my Windows 8 computer's performance. Before i state my problem in my computer i have an Asus Sabertooth motherboard + Intel Core i7-4770K Quad-Core Processor and this is my video card ASUS (HD7790-DC2OC-1GD5) Radeon HD 7790 1GB GDDR5 | 800 MHz Clock, 5000 MHz Memory | PCI-Express 3.0, DVI, Display Port, HDMI

Second this is my friend's computer witch i have built and it is almost identical as mine as mine i have a i5. In the computer's performance i get a nice 7.3 as my friend he gets only 4.5 and this is due to 2 things
First: Graphics: Desktop graphic performance 4.2
Second: Gaming graphics: 3D business and gaming graphics performance 4.5

Is there something wrong here and how can we fix this as i have no clues at all what is happening.

Thanks in advance for your help


See More: Need help with custom-built Windows 8 computers performance

Report •

#1
August 29, 2013 at 05:58:20
✔ Best Answer
Hi metroke,

Check if the video card drivers are up to date.

Also, perform windows update.

Let us know if that helps.

Thanks & Regards
Manshu S
#iworkfordell

message edited by DellManshuS


Report •

#2
August 29, 2013 at 06:13:00
Thank you

I will do this. Is there any other things i should also look for ???


Report •

#3
August 29, 2013 at 06:47:51
Hi metroke,

As you mentioned that the specification is same apart from processor, drivers update may fix the issue.

Also, let us know if the system board and PSU(Power Supple Unit) are also identical.

Thanks & Regards
Manshu S
#iworkfordell

message edited by DellManshuS


Report •

Related Solutions

#4
August 29, 2013 at 06:55:09
Here is the info for the power supply

Corsair Enthusiast Series Modular TX650M 80PLUS Bronze Certified 650W PSU (CP-9020039-NA)


Report •

#5
September 3, 2013 at 11:24:11
Hi metroke,

Did you update the drivers?

Is the issue fixed?

Thanks & Regards
Manshu S
#iworkfordell


Report •

#6
September 3, 2013 at 12:54:19
Yes i did and everything is normal now. It was just a mater off updating the card.

Many thanks


Report •

#7
September 6, 2013 at 03:44:47
Hi metroke,

We are glad to know you got it working.

Thanks & Regards
Manshu S
#iworkfordell

message edited by DellManshuS


Report •

Ask Question