thunderbird new mail account failuresetup

December 13, 2011 at 15:34:40
Specs: Windows 7, 4 G
cannot add new mail account in Thunderbird ( win 7)
I can setup the account on other comps but not on mine. Suppose port numbers provided ( 143 for incoming and 26 SMTP ) are used by other application

See More: thunderbird new mail account failuresetup

Report •

#1
December 13, 2011 at 19:55:44
Are you trying to setup pop or imap?

Report •

#2
December 13, 2011 at 23:20:36
IMAP. Everything goes perfectly until it comes to creating the account he last step. Then after 5 min trying it says - password or username incorrect
But I have set up the same account on 3 other computers? different vervions of windows and Thunderbird) with no problem. Tried to downgrade the Thunderbird but it did not help

Report •

#3
December 14, 2011 at 01:20:45
Open Thunderbird > Tools > Account Settings > Server Settings > User Name:, make sure you put the FULL email address in that section.

Report •

Related Solutions

#4
December 14, 2011 at 09:30:16
Thanks
I have checked that many times . Strange is I have done this on 3 other comps and all works except mine. There should be some conflict with ports may be

Report •

#5
December 14, 2011 at 11:08:16
"But I have set up the same account on 3 other computers? different vervions of windows and Thunderbird) with no problem"
Which tells you, you have done something is wrong on this computer.

"There should be some conflict with ports may be"
Have you checked your firewall restrictions?

Maybe your profile is corrupt.
http://kb.mozillazine.org/Profile_M...
How to find your profile
http://support.mozillamessaging.com...
http://kb.mozillazine.org/Profile_f...

Check your passwords.
Open TB, Tools > Options > Security > Passwords > Saved Passwords.

Are you using gmail, yahoo or other?
UnlockCaptcha
http://is.gd/Z6kjBc

My client isn't accepting my username and password
http://support.google.com/mail/bin/...
http://is.gd/Zi5EcT

Port: 143
Uncheck TLS

Or, Tools > Account Settings > Server Settings > Security Settings > Connection security: try > STARTTLS


Report •

Ask Question