picasa troubleshooting no sound from my videos

February 18, 2013 at 07:38:57
Specs: Windows 7
I just downloaded video from my camera and there is no sound. On older videos there is sound. How do I fix it?

See More: picasa troubleshooting no sound from my videos

Report •

#1
February 18, 2013 at 08:02:40
If you playback that video from the camera (not attached to the computer) do you get sound then?

What I'm trying to determine is whether there is sound present on the video but it is not playing or whether the sound never got recorded in the first place.

Always pop back and let us know the outcome - thanks


Report •

#2
February 18, 2013 at 09:45:34
Yes I can sound from the camera, but not the computer from the SD card.

Report •

#3
February 18, 2013 at 10:01:00
Hard to be sure what's going on here but maybe the SD card has glitched.

Once you've emptied the card onto the computer it might be worth formatting the card in the camera to see if that sorts the issue. Otherwise try a different card.

Always pop back and let us know the outcome - thanks


Report •

Related Solutions

#4
February 18, 2013 at 17:23:50
I've tried other SD cards, but still no sound when downloaded from Picasa. I can hear older sounds from a year ago. I even un installed Picasa and than re installed it again. I hear the sound from the windows program.

Report •

#5
February 18, 2013 at 17:33:28
Maybe Picasa's own forum can best help with this.

Always pop back and let us know the outcome - thanks


Report •

#6
February 25, 2013 at 08:59:30
Problem was fixed, thanks for the help.

Report •

#7
February 25, 2013 at 09:58:00
Glad to hear it. If you look back let us know the fix.

Always pop back and let us know the outcome - thanks


Report •

#8
February 26, 2013 at 10:06:11
I will have to get back to you, someone else came over and download something to make the fix.

Report •

Ask Question