workstation fail to join domain

Microsoft Windows vista ultimate 64-bit
February 11, 2010 at 08:04:09
Specs: Windows Vista and win 2003 server, software
I have a window 2003 server which has been working very well with windows xp but it has refused vista or win 7 to join its domain. Can anyone assist me?

See More: workstation fail to join domain

Report •

#1
February 11, 2010 at 08:05:22
Is the client able to get proper TCP/IP settings from DHCP? Most issues like this are DNS related. When attempting to join a windows domain, the client has to be able to contact the DNS server.

Report •

#2
February 12, 2010 at 00:22:56
I can ping domain server from the vista workstation

Report •

#3
February 15, 2010 at 15:59:28
post the results of an ipconfig from the server and a workstation for review

Report •

Related Solutions

#4
February 15, 2010 at 23:35:17
The result of ipconfig /all on the workstation is as shown below:

C:\Users\sam>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : samoladele
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : accatng.com

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8042 PCI-E Fast Ethernet
Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-64-4C-21-E2
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-EA-B9-72-22
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::18e2:1c6:d7cf:6d6c%12(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.7(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.3.75(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::a07a:643:c306:e0b8%12
192.168.3.2
192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268441322
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-A6-A2-39-00-16-EA-B9-72-22

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.3.252
217.117.15.106
Primary WINS Server . . . . . . . : 192.168.3.252
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-86-78-59-32
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{A2B78B27-1767-4242-8B26-3E9FE1A50
B0C}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{B2CB6592-3232-4CA4-B0F1-AEC2767F5
AE9}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 15:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{4F963ECF-16EF-46A9-AF3F-C237F855F
23F}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\sam>


Report •

#5
February 18, 2010 at 02:20:52
Don't know if this is your issue, but I had a lot of problems joining Vista machines to domains when SP1 isn't installed. And also, when joining the domain you normally enter the netbios name of the network, try using the full name instead. For example if your domain is "mydomain.local" you'd normally enter "MYDOMAIN", but if you try to enter "mydomain.local" instead it could work.

Don't know about Win7 though, but considering it's more or less a patched Vista I'd guess the same rules apply.


Report •

Ask Question