Very slow internet connection on WinServer2k3

July 19, 2011 at 12:20:23
Specs: Windows Server 2003, 2.66GHZ/32G
In my windows network, I have four Windows Server 2003. They are not part of any domain but Workgroup. All other pcs in domain are connecting to internet fine but Workgroup servers take a very long time to display the web page. Resources are good enough for a good internet connection. I cant run any ping, tracert or pathpting on my servers though. Any idea to check what might be causing it? Is something wrong with server configuration? Any help will be greatly appreciated.

See More: Very slow internet connection on WinServer2k3

Report •

#1
July 19, 2011 at 12:59:21
what do you mean you can't run ping? what error do you get when you try?
post a ipconfig /all from one of the servers for review

Answers are only as good as the information you provide.
How to properly post a question:
Sorry no tech support via PM's


Report •

#2
July 19, 2011 at 13:17:43
I can ping any pc inside my network using private ip adrs but cant ping any web site. When I do, let say, ping yahoo.com, I get the following response:

Pinging yahoo.com [67.195.160.73] with 32 bytes of data:

Request time out.
Request time out.
Request time out.
Request time out.

And here is ipconfig/all for review

C:\Documents and Settings\ipconfig/all

Windows IP configuration

Host Name........................:Server 1
Primary DNS Suffic............:
Node Type........................:Hybrid
IP Routing Enabled...........:No
WINS Proxy Enabled........:No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection0-specific DNS Suffic . :
Description.................................: Broadcom BCM5708C NetXtreme II GigE (NDIS
VBD Client)
Physical Address.......................:00-19-B9-F2-36--AA
DHCP Enabled..........................:No
IP Address...............................:10.100.7.70
Subnet Mask...........................:255.255.255.0
Default Gateway......................:10.100.7.2
DNS Servers...........................:10.100.7.7232
10.100.7.224
Primary WINS Server ..............:10.100.7.7232
10.100.7.224

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Media state.............................: Media disconnected
Description .............................:Broadcom BCM5708C NetXtreme II GigE (NDIS
VBD Client) #2
Physical Address ....................:00-19-B9-F2-36-AC


Report •

#3
July 21, 2011 at 07:38:28
Your DNS server address is incorrect

ServerAdministrators


Report •

Related Solutions

#4
July 21, 2011 at 09:33:05
DNS Servers...........................:10.100.7.7232

you foobarred your dns ip.

So what is at ip address 10.100.7.232???
You have a dns server?

Answers are only as good as the information you provide.
How to properly post a question:
Sorry no tech support via PM's


Report •

#5
July 21, 2011 at 11:55:59
I beg pardon for the type

DNS servers are 10.100.7.232 and 10.100.7.224


Report •

#6
July 21, 2011 at 15:39:43
did you put the isp's dns servers in the dns servers forwarders [not to be confusing with forward lookup zone] tab?
I suspect you forgot this step

Answers are only as good as the information you provide.
How to properly post a question:
Sorry no tech support via PM's


Report •

#7
July 25, 2011 at 12:41:11
I have checked that. My isp's dns servers are in the right tab. What else I should check?

Thanks for your all help.


Report •

#8
July 26, 2011 at 12:12:02
Post those dns server ips so I can test them

Answers are only as good as the information you provide.
How to properly post a question:
Sorry no tech support via PM's


Report •

Ask Question