Wireless- N Router

Compaq / 5003us
January 19, 2009 at 12:15:20
Specs: Windows XP, Intel Pentium Processor 933MHz
We just finished setting up our new Wireless- N Router and we have come across a problem. One of our PC's doesn't get complete internet access. And by that I mean, it allows you to go to some internet sites but not others... and the internet sites that do work take extremely long to load up, I'm talking dial-up speeds, but yet it says that it's at 10 mbps, when it's actually going like 50 kbps...

The computer shows that it's connected to the router but yet the internet is real iffy.

Our other computers work just fine with the router but the one doesn't.

The one PC doesn't have a wireless adapter so we used a Ethernet cable. (All the other computers have wireless adapters. Would that make a difference?)

We thought it might be the Ethernet cable but it has no damage and is relatively new. So we then made sure the network settings on the one PC were the same as the others...but no dice.

Any help or suggestions would awesome.


See More: Wireless- N Router

Report •


#1
January 19, 2009 at 12:17:15
What does ipconfig show?

"So won’t you give this man his wings
What a shame
To have to beg you to see
We’re not all the same
What a shame" - Shinedown


Report •

#2
January 19, 2009 at 12:18:48
computers firewall configured to allow internet access?

can you ping the gateway ip?
what is the connection rate for the nic?


Report •

#3
January 19, 2009 at 12:53:58
[quote]What does ipconfig show?[/quote]


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . .:compaqa
Primary Dns Suffix . :
Node Type . . . . . .:Unknown
IP Routing Enabled . :No
WINS Proxy Enabled . :No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix:
Description . . . . . . . . . :SMC EZ Card 10/100 PCI <SMC1211TX>
Phisical Address . . . . . . . :00-10-B5-5C-98-C0
Dhcp Enabled . . . . . . . . .:Yes
Autoconfiguration Enabled . . :Yes
IP Address . . . . . . . . . .:192.168.1.100
Subnet Mask. . . . . . . . . .:255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . :192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . :192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . :192.168.1.1


Report •

Related Solutions

#4
January 19, 2009 at 13:23:39
[quote]computers firewall configured to allow internet access?[/quote]


Yup, and we also tried turning it off but still didn't work...


[quote]can you ping the gateway ip?[/quote]


Yup...


[quote]what is the connection rate for the nic?[/quote]


What does "nic" stand for again?


Report •

#5
January 19, 2009 at 13:29:07
google nic would reveal network interface card

At a cmd prompt type
tracert yahoo.com
and post the results

do the same from a well working computer


Report •

#6
January 19, 2009 at 13:59:11
Partial Working Computer:

11 74 ms 71 ms 82 ms w2.rc.vip.sp1.yahoo.com [68.180.206.18]

After doing that for yahoo.com, I tried it for a site that doesn't want to load up and got:

Nothng, it hopped 30 times and never got to it...so why does one site load up and not another...weird.


Report •


Ask Question