Lost the ability to connect wireless with Westell 327w

Micro-star intl, co.,ltd. / Ms-6743
May 27, 2012 at 02:55:42
Specs: Windows XP, 3 GHz / 759 MB
Lost the ability to connect wireless with Westell 327w.
The computer in question was shut down over night, in the morning when it was turned on I could not log in to verizon. I would click on the connection icon and the password screen would show up, I click on the connect but and it would attempt to log in, but would come back with "the remote computer did not respond"
I have the icon in the taskbar for wireless connection and it showing Excellent strength of signal . Also connected to the Westell are 2 computers connected by Ethernet and they are working properly.
Here are the info:
Verizon DSL
WinXP SP3
IBM vista
Wireless adaptor Linksys Wireless-B

Here is what I have tried already.
1) Made a "New connection" reenter username and password.
2) Since it is a usb adapter change usb connection location from back to front.
3) Disconnected the Westell 327w and let it reset itself.
4) Tried a different computer for wireless connection.
5) Checked Westell setup to ensure wireless connection is still enabled.
6) Firmware is up to date and neither computers tested have had any new programs or changes to them
7) Tried 2 different wireless adapter. All of the above have resulted in negative results.
I have done everything I know to do, any suggestions as to what might be wrong.

Never say Never Romeo Void
Firefox 3.0.x A Safer Browser
Thunderbird 2.0.0.16


See More: Lost the ability to connect wireless with Westell 327w

Report •

#1
May 27, 2012 at 04:49:42
5) Checked Westell setup to ensure wireless connection is still enabled.

Are you using any kind of security encryption on the wireless connection? If so what kind?
Temporarily disable the encryption and see if you can make a connection. If so then reset the encryption with a new key or passphrase and try the client login again.

Goin' Fishin' (Some day)


Report •

#2
May 27, 2012 at 06:38:17
Are you using any kind of security encryption no encryption used

I have had this setup of years now and this is the first time it has stopped working. In the past I have made a number of connections to the modem/router using the same setup. But now it just not want to accept the information.

As a side note, I enabled file share on the computer that is wireless and I am able to see the files on the computer by using another computer that is sharing the same modem/router.

So it seems like the computers can communicate with each other it just can get on the internet.

Never say Never Romeo Void
Firefox 3.0.x A Safer Browser
Thunderbird 2.0.0.16


Report •
Related Solutions


Ask Question