Losing wireless signal

Microsoft Windows vista business w/ sp1...
March 25, 2010 at 11:48:10
Specs: Windows Vista, 2gig
To start off I have around 10 pc's on a network. I have 2 that when pining gateway the conection will drop and came right back then drop again.

See More: Losing wireless signal

Report •


#1
March 25, 2010 at 16:43:34
Check out this slow wireless network speed article, maybe can give you more ideas.

Report •

#2
March 26, 2010 at 05:56:00
Thanks for the reply, really didn;t help but was interesting.

Report •

#3
March 26, 2010 at 18:48:24
Ok, try to download latest wireless adapter driver from vendor website and update it on your computers, after that try again. The other method is to test using other wireless adapter on that 2 computers and see the problem persists. Need to determine whether the problem is on wireless adapter, computer or router.

Report •

Related Solutions

#4
March 29, 2010 at 06:18:52
Ok I have updated drivers. Still no go. I took the laptops to one of our other office, I was able to get on the network and had no issuse with dropping internet. Now what?

Report •

#5
March 29, 2010 at 07:58:09
The problem might be on your router.. Try to play with these advanced wireless settings on your wireless router and see how it goes.

Report •

#6
April 2, 2010 at 13:50:04
Just a suggestion, view any other wifi networks in your area. Change the channel on your AP to something different then the ones you find near you. Increase your router frequency or range. Make sure there are no high powered motor devices next to those 2 pc's. Microwaves and 2.4 ghz phone can cause problems as well. Just a start.

Report •

#7
April 5, 2010 at 05:55:38
There is 3 other pc's that work great in the same room as the 2 that I am having issues with. I am running vista if that helps any.

Report •

Ask Question