Losing internet connection for 30sec at a tim

May 20, 2010 at 08:01:57
Specs: Windows XP
Having a crazy problem here at work. We occasionally
lose our internet connection for anywhere from 15-30
seconds at a time.

During the down time, I can ping my server from my PC, I
can ping my router from my PC, but I cannot ping our
gateway (the ISP adtran) from my PC.

However, if I log into the router, I can ping the gateway from
there.

So something, occasionally, is preventing the PC from
communicating with the Gateway, but only for a short
amount of time.

It's very difficult to diagnose a problem that only arises a
few times an hour, and only for 15-30 seconds at a time,
but I welcome any suggestions beyond rebooting the router
and changing out Cat5 cables, cause I've already tried that!

- Marcus


See More: Losing internet connection for 30sec at a tim

Report •

#1
May 20, 2010 at 08:56:27
During the down time, I can ping my server from my PC, Ican ping my router from my PC, but I cannot ping our gateway (the ISP adtran) from my PC.

However, if I log into the router, I can ping the gateway from there.

This sounds to me like an issue between the WAN and the LAN side of your router.

The first thing I would do is check for a firmware update for your unit. If there is one, upgrade and see if that fixes the issue. If it doesn't, I 'd resetting the unit to factory defaults and then I'd reconfigure it. If that doesn't fix the issue, it may very well be time to replace the router.


Report •

#2
May 20, 2010 at 18:03:59
As curt said you need to check for firmware update and after updating re -configure the router change the wireless channel number aswell.

Report •
Related Solutions


Ask Question