Browsers unable to reach web

Dell / DIMENSION E520
April 17, 2009 at 03:24:19
Specs: WindowsXP
Hi,

running WinXP Home on Dell Dim E520 which was recently restored to factory delivery setup (via ctl-f11 at boot and restore)

I was able to get everything working, including access to internet but then during removal of unused AOL s/w I am suddenly unable to reach the internet with my browsers.

From a cmd prompt, I am able to

nslookup www.google.com
and also to ping the given address. However, when I enter the IP address into the browser nothing happens (it reports "waiting for reply")

Networking on the WinXP machine appears fine as from the cmd prompt I can telnet onto some LInux servers on my internal network.

Additionally, my internal router/gateway @ 192.168.0.1 (which I can ping) has a web maintainence page but even using this IP in the web browsers don't work.

Can anyone help?!?


See More: Browsers unable to reach web

Report •


#1
April 17, 2009 at 03:51:29
You could try a


netsh winsock reset catalog

it has been know to work wonders.


Report •

#2
April 17, 2009 at 15:30:04
It is your browser settings. See network settings in brower.

"Best Practices", Event viewer, host file, perfmon, antivirus, anti-spyware, Live CD's, backups, are in my top 10


Report •

#3
April 18, 2009 at 04:02:06
I accidentally found the solution and cause.

Even though I had disabled the windows firewall, McAfee was running in the background - when McAfee's firewall was disabled everything was fine.

Needless to say, McAfee was soon removed and AVG free installed.


Report •

Related Solutions


Ask Question