Netware 4.11 on VirtualBox

December 30, 2010 at 08:25:14
Specs: Windows 7/Netware, 2 GB, T7100
Hi,

I have just purchased a new Desktop Computer with Windows 7 Professional on it Specs are Dual Core Processor, 300GB HDD, 2GB RAM. I also installed VirtualBox 4 on this Machine.

I also had an old PC having Novell Netware 4.11 Server Installed on a 2GB HDD. A few Thin Client (Disk Less Nodes) used to boot through a RPL Boot Rom and attached them selves to this computer.

So .. I decided not to have a dedicated PC for Netware, therefore I created an Virtual Hard Drive Image of the Netware's Computer Hard Disk and Attached it to a Virtual PC in the VirtualBox.

As expected the Netware Server Started off smoothly in the VirtualBox. then I changed the network driver to match that of the virtualbox.

So far so Good...Here is the Problem I am facing.

But amazingly I can attach to the Virtual Netware Server and see all its content browsing through WinXP's Netware Networks (having Microsoft Netware Client Installed as provided by Microsoft in WinXP).

It would be a great help if anybody can tell me how to boot diskless nodes off this virtual server so created.

Thanks
Akshay


See More: Netware 4.11 on VirtualBox

Report •

#1
December 30, 2010 at 08:28:49
I dont know where did it go :

The problem is : I cannot boot/connect any thin clients to this virtual server now.

and also I could not connect to this server when I installed Dos 6.22 in a Virtual PC on a WinXP Desktop (it wount go to f drive, rest seems to be all right)


Report •

#2
December 30, 2010 at 11:33:13
I guess, you're dealing with a firewall problem.
The WinXP clients, using Microsoft Client for Netware uses IPX protocol, but PXE boot needs TCP/IP to boot diskless from the network.

The original poster should always write the last response !!!
Let us know, if the problem is solved !!!


Report •

#3
December 30, 2010 at 22:23:42
>I guess, you're dealing with a firewall problem.
>The WinXP clients, using Microsoft Client for Netware uses IPX protocol, but PXE >boot needs TCP/IP to boot diskless from the network.

I have turned off the Windows Firewall on Win7 (Where the Virtual Box is Running), Still could not get the outer dos based clients to connect this server. Though I can get another client on the Same Virtual Box to Connect.

Please Help


Report •

Related Solutions

#4
December 31, 2010 at 04:09:09
Well I Solved it : My Bad was not Using Bind RPL Command

Report •

#5
December 31, 2010 at 06:13:58
Nice to hear, that the problem is solved.

The original poster should always write the last response !!!
Let us know, if the problem is solved !!!


Report •

Ask Question