USB drivers

Gateway / E-1500d
June 2, 2009 at 16:41:19
Specs: Windows XP SP3, Celeron 3.0 / 896MB
I have wiped this PC out, reloaded the OS (XP) including SP3. Everytime I plug in a USB device, the machine crashes. I have tried to locate newer, better drivers, but haven't had any sucess. I have been to Gateway's website (no help). I believe the board is MSI (MS-7173P), but no luck there either. Almost everything says that SP2 or 3 should correct it, but it didn't. What should I do?

See More: USB drivers

Report •


#1
June 2, 2009 at 16:55:03
http://support.gateway.com/support/...

Have you installed the chipset drivers. If not, download them and install them. Also, update the BIOS to the latest version.


Report •

#2
June 2, 2009 at 17:46:13
Thanks. I downloaded the Chipset when I reloaded it. I will try the BIOS. When I first installed XP, it was the basic version & I had a yellow exclamation point on the USB controller. When I inserted the USB flash drive, the machine beeped, but said it wasn't recognized & I couldn't see it in the Windows Explorer. Then I installed SP2. It didn't change it. When I installed SP3, the exclamation point went away, but the hanging started. The mouse or keyboard doesn't respond. I have to shut it down with the power button. If the USB is in stalled, it won't even come up.

Report •

#3
June 2, 2009 at 23:20:37
It may be a virus affect.Format all drives in the system and re-install the OS. If this problem persists contact http://www.mdofpc.com/onlinestore/. They can help in better way.

Report •

Related Solutions

#4
June 5, 2009 at 16:31:03
No luck. Still can't find the right drivers. Still won't work. Thanks for all the help. Any more suggestions?

Report •

#5
June 5, 2009 at 16:42:23
MS-7173P motherboard

You need to go to the AMD/ATI site & download the drivers for the Xpress 200 & also the southbridge chipset drivers

http://support.amd.com/us/gpudownlo...


Report •


Ask Question