Shuts down during start up

May 19, 2010 at 09:35:33
Specs: XP Pro, AMD Sempron™ 3800+ / 1024MB 667MHz DDR2
Hello, I have a E-Machine T3626 that shuts down after the splash page. (Will stay on in CMOS)
I have tried multiple OS on this machine, 2 differnet versions of Linux, 1 bootable on CD.
It shuts down somewhere before a full boot while testing hardware. (Unfortunately no matter how many times I try and read the last line I never get it.)
Windows XP - gets to "improper shut down select Safe or Last known good configuation" then shuts down after that.
I have done everything but change out Motherboard, waiting for you to confirm it is that.
I have disconected Keyboard, Mouse, Monitor, Floppy, CD-ROM, USB Cables, Media-Card Cables, Hard-Drive, RAM, Cooling Fan, PCI Cards.
I switched out the Power Supply for equivilant
Did not try replacing Mother Board Battery. Can I simply switch with nearby computer? What harm will this process do to nearby computer?

See More: Shuts down during start up

Report •


#1
May 19, 2010 at 10:21:28
You prob could, just look the the front of them to make sure they are the same.
If you leave it out long enough itll reset the BIOS to original settings and youll prob have to re-adjust the time/date.

Report •

#2
May 19, 2010 at 10:25:10
I verified that batteries are the same. I left out of computer for 1 minute. Reset time in BIOS then tested. Still experiencing problems.

Report •

#3
May 24, 2010 at 08:53:44
Can anyone help me?

Report •

Related Solutions


Ask Question