phenom won't work but athlon does?

Home-made / Coolermaster
March 25, 2009 at 11:46:30
Specs: Windows XP sp2, amd phenom 9850 BE/ corsair dominator
when i first got this setup, with my asus crosshair II and my amd phenom 9850 BE it all worked great no problems with sata vista xp or anything. and then my motherboard shorted and i got it replaced under warranty, and when i got it back i set it up the same way as before, but it wouldnt turn on when i put the processor in, so i had another am2 dual core laying around, so i put that in and it booted right up, so i went and did a rma on it and they replaced the 9850 with a new one, so when i got that back the other day, i put it in carefullym and correctly, and it still won't turn on just like before, so i'm cluelesss. also i have already updated my bios to 1402, so its not that.

See More: phenom wont work but athlon does?

Report •


#1
March 25, 2009 at 12:11:18
Patience is not one of your stronger virtues. You double posted and will probably be bumped off. If your system works with a dual core and your Bios update will allow the phenom 9850 to work with your board, then maybe you got another bum processor. I can't see why it wouldn't work, unless we're not getting the whole story. What's your Mobo make and model # ?

Report •

#2
March 25, 2009 at 12:15:02
sry i thought the other post got forgotten about, and my mobo is a asus crosshair formula II am2, ya i'm clueless to.

Report •

#3
March 25, 2009 at 12:25:36
http://support.asus.com/download/do...

Did you use their bios utility to flash the bios?


Report •

Related Solutions

#4
March 25, 2009 at 12:29:44
yes i did, i don't know how to without it, and i'm very sure it has nothing to do with the bios anyway, because this specific processor used to work on the mobo's original bios.

Report •

#5
March 25, 2009 at 12:33:19
The only conclusion I can come to is that the new processor is DOA. Maybe someone else can pitch in here.

Report •

#6
March 25, 2009 at 13:19:30
ya i was thinking that, but i was also thinking that maybe theres something wrong with my board that makes it so just the pohenom won't work, because the other processor i sent in, shouldnt of even been bad, this all started when i got the board replaced.

Report •

#7
March 25, 2009 at 13:36:17
Are you connecting the required auxillary power connectors?

Report •

#8
March 25, 2009 at 13:43:01
yes, i know plenty about pc's and idn whats wrong, everythings connected, ive checked it all like 5 times, ive even tried disconnecting unnecesary components to see if that worked and it didn't.

Report •

#9
March 25, 2009 at 14:10:15
What exactly happened to the board. You say it shorted out. How??

Report •

#10
March 25, 2009 at 16:12:51
well i had it near a window like a foot away, and even that there where 2 screens in it a bad snow storm snowed on it and it shorted the board out.

Report •

#11
March 25, 2009 at 17:02:34
Why would you have a window open during a snowstorm??

Report •

#12
March 25, 2009 at 17:09:51
i had it open to let cool air in for the pc so it ran cooler and thought 2 window screens and a couple vents would be enough to block the elements and it wasnt, i was dumb i know u don't have to say it.

Report •


Ask Question