multicolor dots that randomly appear

Evga Geforce 8800gts video card
January 15, 2010 at 13:10:43
Specs: Windows XP
This first started last week, i have had windows 7 for about 2 weeks at that time. I started getting checkered black boxes all over my screen and would just get black screens while my computer was still on and i could still hear audio, i fixed this problem by installing older drivers. With the old drivers the checkered black boxes stopped but my computer was freezing 15 seconds into starting up and getting to my desktop. So windows 7 installed older drivers(WDDM) and it fixed the freezing, but i started getting these random dots(picture of them: http://img19.imageshack.us/i/photot... i am unable to screenshot them) which are different color on every webpage, on every video i watch(other than .mkv HD videos), and in games. I have tried doing all those in safe mode and i have no problems at all. So i thought it might be heat my GPU runs at 55-58C idle so i didn't think that was my problem, but my CPU runs at around 48-52C idle, i tried replacing the thermal grease on my cpu and it really didnt do much, after replacing my thermal grease i started to get a boot error after my motherboard logo saying: Disk Boot Failure, Insert System Disk and Press Enter. It would not let me boot up unless i had my windows disk in my cd drive, so i reformated back to windows xp and am still getting the same problems.

specs:
8800gts
q6600 @ 2.4
Asus p5n32-e 680i mobo
corsair ddr2 800 4-4-4-12
WD Raptor 150g
WD Caviar green 1 tb


See More: multicolor dots that randomly appear

Report •

#1
January 15, 2010 at 13:48:15
Your gpu & cpu temp are fine. U reformated back to win xp and did u install latest driver 4 the graphic card?

Report •

#2
January 15, 2010 at 13:53:08
yes, i've tried 4 different drivers including the latest ones and still having this problem.

Report •

#3
January 15, 2010 at 13:59:13
Your are getting multcolor dots only when playing video and games?

Report •

Related Solutions

#4
January 15, 2010 at 14:55:24
no not only they're almost always there.

Report •

#5
January 15, 2010 at 19:35:56
Try monitor in another system or if your board has onboard video try it(make sure to remove graphic card) i suspect the monitor has bad pixel.

Report •

Ask Question