Installed new cpu stuck at boot screen

January 16, 2011 at 14:59:32
Specs: Windows 7 Home P, Intel Core 2 Quad Q8300 FSB1333 cache 4MB
Hi I installed a new CPU chip today on my ASROCK Penryn 1600SLI-110dB after install the pc boots to the ASROCK Screen where it stays and I am unable to access the boot menu or any menu by pressing the buttons it asks on screen. Ie. press F2 to run setup, press F11 for boot menu, press tab to switch screen. Any help would be great thanks alot.
The new CPU chip is an Intel Q8300 2.50GHZ FSB:1333 cache:4MB Quad core intel 2 core
Mack.

See More: Installed new cpu stuck at boot screen

Report •

#1
January 16, 2011 at 15:22:54
http://www.asrock.com/support/CPU.asp

Here's a list of compatible cpu's for that board. See if the new one is on the list.


Report •

#2
January 16, 2011 at 15:26:59
Thanks, I already checked an it is on the list! :S No idea why it wont work? Maybe the bios?

Report •

#3
January 16, 2011 at 15:34:11
See if there's a bios update for the board. As they add support for cpu's they update the bios.

Report •

Related Solutions

#4
January 16, 2011 at 15:36:56
Yes there is a new update I think im going to put my old CPU back in and then update the bios to the new one. Lets see if that will work.
Thanks,

Report •

#5
January 16, 2011 at 15:40:55
good luck. Whenever they have an update, they usually give a description of what it does. Might want to read up on that first.

Report •

#6
January 16, 2011 at 15:49:40
kk will do! I installed old CPU! Pc statred fine. going to do a little reading lol
Thanks again

Report •

#7
January 16, 2011 at 15:56:09
Lol, good Luck !

Report •

#8
January 16, 2011 at 16:21:22
OK updated bios installed new CPU everything working 100%!!

Thanks a ton!!


Report •

#9
January 16, 2011 at 16:36:11
Glad it worked out for you.

Report •

Ask Question