computer wont start with geforce 5200 installed

Logitech Driving force gt steering wheel
August 6, 2012 at 14:28:20
Specs: windows xp, 2gb
so i put it in the slot and none of my monitors turn on even the on board video dosent work i want to have three monitors using the two on the card and the on board one. is there some sort of cable i need to plug in or some software i need to download to make this card work. also i tried downloading the setup software and since i cant start the computer without the card i cant install it.

See More: computer wont start with geforce 5200 installed

Report •


#1
August 6, 2012 at 16:18:19
You've provided zero info about your system. The onboard will probably be disabled when the card is detected. Do NOT connect both monitors to the card until the card is properly recognized & the drivers are installed. Make sure the card is fully seated in it's slot. Is it AGP or PCI?

Report •

#2
August 6, 2012 at 18:29:14
agp ive tried all possible ways of connecting my monitors. what drivers should i install because i downloaded one from nvida and it says there are no adapters and the installer stops because i cant put the card in. also should i update bios?

Report •

#3
August 7, 2012 at 07:18:29
Once again, you provided zero system specs. I can't answer the question about the BIOS update because I have no idea what you're working with.

Try this: remove the FX5200 & connect the monitor to the onboard. Boot up, enter the BIOS. Disable the onboard & set the Initial Display 1st to AGP. Save the settings & exit. Shut down, then install the FX5200 again. Make 100% sure it's fully seated in the AGP slot. Connect the monitor to the card then boot the system. Do you see the POST screen? If you do, the card is working properly. Once you get into Windows, install this driver:

http://www.nvidia.com/object/winxp_...


Report •

Related Solutions

#4
August 7, 2012 at 09:42:31
sorry about the system specs thing its a Pentium 4 3.07 GHz with 2 gigabytes of dd r ram the motherboard is a gigabyte Ga 8i865gme-775-Rh my bios is version f2 my monitor is a q51 optiplex crt i also have a kds crt and a lcd monitor somewhere. i just installed windows 7 32bit today. i got it to boot by switching the primary video from agp/on board to pci i tried installing the setup program in compatibility mode for windows xp but after it starts installing it i get a black screen with a white cursor.

Report •

Ask Question