center and Rear sound are muffled

Creative Inspire t6200 speakers
August 4, 2009 at 12:13:15
Specs: Windows XP
Hello I have a problem regarding the sound.
I have PCIE X - FI Titanium fatality Pro Series and suppose to have surround system together with Inspire t6200.
I did check for 5.1 speaker but when I tried to test using creative audio controler , the sound came out from both left and center and right and center. Now the center and both rear speaker have muffled voice or sound.
I tried to talk to creative customer service that only they can say down load driver. I have the newest driver.and i have set to 5.1 speaker.
I dont know is my speaker or my sound card is gone bad.
PS: the speaker i just bought Recently

See More: center and Rear sound are muffled

Report •


#1
August 4, 2009 at 15:50:36
There are many variables involved in setting up your 5.1 sound. Do you have a sub woofer that all the other speakers connect to? If so, then you may need to connect it to line out on the card. If a different speaker setup the wiring will be different.

Report •

#2
August 4, 2009 at 17:07:52
Yes I have the other speaker connect to Sub Woofer. From the woofer there is 3 cable Green Orange and black. Since both from Creative so I just connect follow the Color of the plug.
However, The problem my center and rear are muffled .
I tried to ask customer service over Creative and they dont help at all.
I might get some help from this forum
Thank You

Report •

#3
August 4, 2009 at 17:56:36
Try just using stereo or some other setting to try and determine if the speakers themselves are blown or the signal is bad. Could also try headphones for the same reason.

Did you turn the volume too high at some point?


Report •

Related Solutions

#4
August 4, 2009 at 18:29:52
Thank You for your reply,
The problem is when I set up for 2.1 the sound came out from front right speaker and center for right channel and Left and center speaker for left channel. so the Center speaker is ok. Since the speaker rear and front are the same I switched the cable and the sound are find except for 5.1 configuration.

Report •

#5
August 4, 2009 at 18:55:37
Any switches on the sub woofer?

Report •

#6
August 5, 2009 at 11:27:54
The Only Switch that I saw is just for stack or setup 5.1
However, since I was looking yesterday I found out that the muffled because of The center and rear speakers came out from Sub Woofer

Report •

#7
August 5, 2009 at 11:39:57
So speakers are OK now?

Report •

#8
August 5, 2009 at 12:27:58
The speakers are ok but the sound still coming out from the sub woofer. I tried by switching the plug to sound card but no result.
So when I set up to 5.1 center and rear channel are coming out from the subwoofer.

Report •

#9
August 5, 2009 at 14:06:02
I have a felling that because of the speaker system you have you may need to use a different setup in the Creative software. Most of those sub woofer setups can be connected directly to the card too. That is assuming there are the correct ports on the card.

Report •

#10
August 5, 2009 at 16:10:43
that was my thought. I am trying to get some information from Creative but still dont have any answer. I have to wait I guess

Report •


Ask Question