Solved Re installed Windows XP Pro But I Have No Audio Device

Packard bell / Nec p842010401
August 9, 2012 at 13:53:23
Specs: Windows XP PRO, 2.00 gigahertz 768 Megabytes
No Audio Device
I Re installed Win XP Pro on a Packard Bell PC every thing went well, however I have no Audio Device in Sound & Speech in Control panel.

Checked the drivers in Device Manager and there are no Yellow ? anywhere, however if I play the Sample Music it plays fine in Windows Media Player?

I have looked in the BIOS and can see nothing, so I selected to Set The Default Settings just to see if that helped, no joy.

I also had a look in Packard Bell's home page, but nothing there helped.

Below is a copy of what Bearc Advisor showed:

Operating System new – server roles System Model
Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
Install Language: English (United States)
System Locale: English (United States)
Installed: 06/08/2012 00:36:37 Packard Bell NEC P842010401
System Serial Number: 035013020301
Chassis Serial Number: 50424E
Enclosure Type: Desktop
Processor a Main Circuit Board b
2.80 gigahertz Intel Celeron
8 kilobyte primary memory cache
128 kilobyte secondary memory cache
Not hyper-threaded Board: NEC COMPUTERS INTERNATIONAL GA-8SIMLNF 1.0
Bus Clock: 100 megahertz
BIOS: American Megatrends Inc. 1.0y 01/31/2004
new USB Storage Use in past 30 Days (mouse over last used for details) new Hosted Virtual Machines (mouse over name for details)
Last Used
SanDisk Cruzer Edge, s/n 2005355082191FF29D9D, rev 1.20 09/08/2012 14:42:01*
* Possibly used again before the reboot following this time.
None discovered
Drives new – drive encryption Memory Modules c,d
75.75 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
65.13 Gigabytes Hard Drive Free Space

SAMSUNG DVD-ROM SD-616E [Optical drive]
TOSHIBA DVD-ROM SD-R5112 [Optical drive]
3.5" format removeable media [Floppy drive]

SAMSUNG SP0802N [Hard drive] (80.06 GB) -- drive 0, s/n S00JJ20X291024, rev TK100-24, SMART Status: Healthy 480 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'DDR2' has 256 MB
Slot 'DDR1' has 256 MB
Local Drive Volumes new – volume encryption

c: (NTFS on drive 0) 75.75 GB 65.13 GB free
Network Drives
None discovered
Users (mouse over user name for details) Printers
local user accounts last logon
User 09/08/2012 21:17:59 (admin)
local system accounts
Administrator never (admin)
Guest never
HelpAssistant never
SUPPORT_388945a0 never

Marks a disabled account; Marks a locked account

Microsoft Office Document Image Writer Driver on Microsoft Document Imaging Writer Port:
Microsoft XPS Document Writer on XPSPort:
Controllers Display
Standard floppy disk controller
Primary IDE Channel [Controller]
Secondary IDE Channel [Controller]
SiS 5513 IDE UDMA Controller SiS 650_651_M650_M652_740 [Display adapter]
Packard Bell NEC CI FT500B [Monitor] (14.9"vis, s/n 100070383000, March 2004)
Bus Adapters Multimedia
SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller (2x)
SiS PCI to USB Enhanced Host Controller SigmaTel C-Major Audio
Unimodem Half-Duplex Audio Device
Virus Protection [Back to Top] Group Policies
AVG Anti-Virus Free Edition 2012 Version 2012.0
Virus Definitions Version Up To Date
Realtime File Scanning On
None discovered
Communications new – connection speed & status Other Devices
Smart Link 56K Voice Modem

↑ Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

Any help most appreciated

Toby


See More: Re installed Windows XP Pro But I Have No Audio Device

Report •

#1
August 9, 2012 at 23:10:25
✔ Best Answer
http://support.gateway.com/us/en/pr...

All drivers should be available from Gateway Support..

ARM Devices the future. Windows have accepted the fact!


Report •

#2
August 10, 2012 at 14:04:25
Hi Jolicloud
Thank's for the link, I will have a good look through it and see what I can find, here's hoping.

Toby


Report •

#3
August 11, 2012 at 07:25:18
Thanks for the link, it's now bookmarked and I have my Audio Device back :-)

Toby


Report •
Related Solutions


Ask Question