Dell Inspiron 1720, Vista Audio Device Not Installed

September 21, 2012 at 02:58:31
Specs: Windows Vista, Dell Inspiron 1720/4gb
Having major troubles with my computer's audio. It has not worked since windows explorer crashed and restarted a few days ago. I have tried literally every solution I could find listed on the web, from uninstalling, and re-installing the drivers, to checking to see if the program was enabled, making sure that it was set to automatic startup, etc, the list goes on. Finally I gave up and bought a new sound card- however the problem still persists! It seems unfixable, and so at the end of my rope I have turned here for anyone who might be able to help me with my issue. Basically what is happening is this- no matter what the audio device, my computer lists it as working- but whenever I try to raise the volume, or access the volume mixer, it says "no audio device installed" despite the fact that everything else says it is working just fine. And of course, I can't hear anything at all, and this problem has even persisted after I installed a brand new sound card! What is happening? (and yes, I made CERTAIN the new sound card was the default, so that is not the problem.) Any help is greatly appreciated!

Oh, computer is a Dell Inspiron 1720, Vista OS


See More: Dell Inspiron 1720, Vista Audio Device Not Installed

Report •

#1
September 21, 2012 at 04:15:33
I'm puzzled. The Dell Inspiron 1720 is a laptop, so how did you manage to install a new sound card in it?

Report •

#2
September 21, 2012 at 11:05:21
It is an external sound card- a 7.1 USB external sound card with spdif digital audio. Says StarTech.com on the box.

Report •
Related Solutions


Ask Question