Outlook Express remove inbo no help

March 3, 2009 at 14:45:33
Specs: Windows XP, 2GB
Outlook Express 6 (WinXP-sp3)

Fellow co-worker got an error message wen trying to 'Send & Receive' saying there was an unknown error 0X088X0133. I searched the web and every link said to copy the Inbox emails to a temp or 2nd folder and then to delete the DBX file called 'inbox' (most likely it was corrupted or just too full). The co-worker had alot of emails and this took awhile. But when it was done & i deleted the inbox.dbx file it did not help (also backup the Sent Item and deleted it and the Outbox.dbx file...OE recreated them all but no luck). So i created them a 2nd identity and imported all her emails (she had a tons in this took several hours). When it got done, everything work fine....for about a day....and now we are having the same problem again. I tried deleting the inbox, sent item and outbox again but no luck, the error is still there. I also try 'Compact' option as well that most mentioned but nothing is working. I also looked for corrupted or large emails but nothing sticks out. Any other ideas out there i can try?


See More: Outlook Express remove inbo no help

Report •


#1
March 3, 2009 at 15:06:21
I think the inbox might have too many files. I would go through the process of creating a new identity again. But I would then create several new folders like Oldstuff01 to Oldstuff05 for example. Then split up the inbox files into those new folders. Leave the new inbox empty, or with just a few of the newest messages, and instruct the user to look in the other folders for the older emails.

Somewhere there is an index file that is linked to the DBX files. I suspect that was the reason that just emptying the inbox didn't work. Rebuilding the user hopefully will work again, but this time with a very small inbox.


Report •

#2
March 3, 2009 at 15:23:19
Thanks for your reply. I actually did this before moving to the 2nd identity but just for the 'Sent Item' box becaus it was huge. The Inbox only had a few emails in it because we all move emails to folders we created for the people they are coming from (so they are easy to find & such). Any other thoughts?

Report •

#3
March 3, 2009 at 15:42:18
Perhaps training users how to properly use email would be a good idea.

http://www.marthas-web.com/oe_too_b...

A one sentence question will result in a one sentence answer.


Report •

Related Solutions

#4
March 3, 2009 at 15:49:15
Good idea...any idea on how to fix the current issue? Thanks ahead of time :-)

Report •

#5
March 4, 2009 at 06:08:32
You probably have all ready done this. Click on the sent folder and use the delete button to delete them from the sent folder. Then click on edit at the top and click on empty deleted items folder. If you want to save any of these sent items, then make a new folder and move the sent item to that folder.

Report •

#6
March 4, 2009 at 07:38:09
Currently there is nothing in either the 'inbox' or the 'sent item' folders (i have moved them to another sub-folder) and deleted both so OE would rebuild them but i still have the same issue. I even created another identity and imported everything over (what took several hours) and it worked fine for about a day & the problem return. I again moved emails out of both boxes & deleted them but the problem is still there (will not let me receive emails & says there is an unknown error 0X088X0133). Still stuck.

Report •


Ask Question