Only boots to safe and VGA mode -

Intel / Pentium 4 system
April 26, 2010 at 15:45:35
Specs: Windows XP Pro
First off, I have no idea how this happened.
My computer does auto updates, so it's hard
telling if it updated or not.

I got to my PC this morning and the monitor
wouldn't come on (no video output). I
rebooted, and after the Windows XP splash
load screen finished it started loading the
screen that you select the user on. It got
about 2 frames in...I saw a mouse and a light
blue screen...then it started flickering like
crazy. The flickering got faster and faster until
I finally rebooted again and tried to revert
settings to last known good configuration. I
was able to get a little farther on the login
screen. Except this time it was very distorted
and corrupt. Weird lines, circles, random
colors and squares everywhere. One time I
got a BSoD, but it was unreadable (distortion).

It boots to safe mode, and VGA mode. I
updated my graphics card (NVIDIA Geforce
8500 GT 512mb). No change.

When in VGA mode, I've tried changing the
"Colors" from 8 bit to 32 bit, and also tried
changing the resolution...when doing either of
those, the PC freezes and I get distortion and
corrupt video again.

I'm completely stuck. Can anyone help me?

See More: Only boots to safe and VGA mode -

Report •

April 26, 2010 at 15:48:16
with the power disconnected from the system and yourself grounded to the system pull and reseat your video card. if it continues I would suspect a faulty video card.

Report •
Related Solutions

Ask Question