Drive click open with Window

April 15, 2007 at 13:28:53
Specs: Windows XP, Celeron 2 GHz 512 MB RAM
Whenever I click on my hard drive it opens a "open with" window. I can't seem to get around this problem. If i choose explorer i cannot set "always use selected program to open...." option cause its turned off.

Can anyone please help me I have found similar problems but they dont do the trick for me. This one's different.

Thanx,

homemars


See More: Drive click open with Window

Report •


#1
April 15, 2007 at 13:35:53
Just to add to this;

When I right click the context menu shows weird characters instead of the top 2 menu itmes : open and explore.


Report •

#2
April 15, 2007 at 15:06:47
homemars, You're not the omly one with this problem which is hard to get rid of. See the thread at the link below.

http://www.computing.net/windowsxp/...

Tufenuf


Report •

#3
April 16, 2007 at 00:51:41
I had the same problem. Undoubtedly it is b'coz of virus. I scannned my system with avg free edition with the latest updates and it succesfully cleaned up all the garbages in my system. But then only i faced the problem as u have said above. I think my tweaks will help u.
Go to command prompt(run->cmd)
write down as follows:
......................
cd\
c:
attrib -h -s -r *.inf
del *.inf
......................
now u should be able to open up the c: drive
if it is successfull, u can try it for all u'r drives. just u have to replace c: with the drive letter u want to try with.
Let me know if it successfull


BHABANIPRASADPATI@GMAIL.COM


Report •

Related Solutions

#4
April 16, 2007 at 00:53:34
if the above procedure can not help u, assume that the virus is still in u'r system. try the antivirus..

BHABANIPRASADPATI@GMAIL.COM


Report •

#5
April 16, 2007 at 02:35:19
thank you for all your help. Unfortunately I am still not able to get it right. I had used Norton to get rid of some viruses and spyware and then I had run ScanSpyware may be they have deleted some file.

Cause, whenever I run the command:

attrib -h -s -r *.inf

It says File not found.

Am i missing a file. I am again trying to scan my system to get rid of any other junk using AVG.

I will post if something good happens.

thanx,
homemars


Report •

#6
April 16, 2007 at 06:24:30
homemars, See if the info below is applicable to your problem.

W32/Rjump.worm lists all mapped and removable storage drives on an infected system and drops the following files onto the root folder of the available drive:

autorun.inf --> used to autorun the worm when the drive is accessed msvcr71.dll --> Clean Microsoft Visual Studio dll file ravmon.exe --> copy of the worm.

The contents of the autorun.inf are as follows:

[AutoRun]
open=RavMonE.exe e
shellexecute=RavMonE.exe e
shell\Auto\command=RavMonE.exe e
shell=Auto

Infection occurs when a removable storage device or a mapped drive hosting a copy of W32/Rjump.worm is accessed and the user agrees to the auto run prompt for execution of the worm.

The above info is under the Method of Infection section at the link below.

http://vil.nai.com/vil/content/v_13...

In other word those 3 files should be found using Windows Explorer in your root folder (C:) if that's the letter of the drive that Windows is installed on.

Tufenuf


Report •

#7
April 16, 2007 at 06:51:22
YUP this is it.

I found Rjump on my machine and Symantec took it out. But Since my last post I have rescanned my pc with various Scanners and took a VISOR SPYAGENT which my company had bought and I had uninstalled it as well but i guess they keep a copy on your PC to track for RESEARCH purposes (never buy this SHT).

After that I had used a registry fix XP_drive_fix which i think Tufenuf has mentioned in another thread now ALL IS WELL.

If anyone has this problem please Scan & Clean your system, use the file and you may also have Rjump (I have been checking various autorun CD's lately) clean it and add the registry patch , restart.

thank you all for your help,
homemars.


Report •

#8
April 16, 2007 at 07:00:23
homemars, Glad to see that you have the problem fixed. Did you find that autorun.inf file in your root folder and did you have to maually delete it or did the virus scanners remove it? Thanks for the feedback.

Tufenuf


Report •

#9
April 16, 2007 at 07:01:48
IMPORTANT

I guess i got excited to see my C drive opening up and forgot to mention the most critical part. My other drives still didnt open but then i rememebered that i used newageBatman's commands but they used to give a file not found error now I have run them for all my drives as mentioned by BATMAN and now all my drives work fine. So please use these commands after getting rid of the remaining references/ traces of RJUMP
and your drives will be back to normal.

Thanx NEWAGE BATMAN & Tufenuf


Report •

#10
April 19, 2007 at 22:05:30
it is a pleasure helping each other in this forum.

BHABANIPRASADPATI@GMAIL.COM


Report •


Ask Question