compaq presario hengs after memory count

September 14, 2009 at 13:40:04
Specs: WINDOWS XP
hello sirs my compact presario 5000 hangs up after memory count

See More: compaq presario hengs after memory count

Report •


#1
September 14, 2009 at 14:46:56
... download, burn and bootup with this:

http://www.memtest86.com/memtest86-...

... it'll test your memory chips!

.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#2
September 14, 2009 at 15:09:30
Confirm in the bios the hard drive is seen.

Report •

#3
September 14, 2009 at 16:32:19
thanks my dear firiends memory count it's okay further post hangs an blinking cursor kee[s on blinking a the right uppuer corner with '' COMPAQ '' logo in the screen
................no further post

Report •

Related Solutions

#4
September 14, 2009 at 16:43:55
Hi wanderer,
Memory count it's okay.(exact amount of memory 255)
After memory count, blinking cursor swith to upper right corner
and it converts into a blinking block
and it hangs....... no further posting
This remains like this with ''COMPAQ'' logo in the center of the monitor
Other suggestion please?
thanks

sim


Report •

#5
September 14, 2009 at 17:49:02
"Confirm in the bios the hard drive is seen."
did you do this? your answer suggest you didn't.
PS:
hard drive & memory, are not the same thing

larry


Report •

#6
September 14, 2009 at 22:25:20
Hi Larryf215,
there is no way I can get into the bios setup my dear friend.

* system starts with COMPAQ logo run memory count, cursor(block) start blinking at the upper right corner of the monitor and keeps blinking no keyboard response.... nothing.

Any other suggestion please, I'll appreciate my friends

Thanks

Sim.


Report •

#7
September 15, 2009 at 01:28:03
... tap <F10> key @ bootup to enter your bios!


.


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#8
September 15, 2009 at 06:57:48
Hi.My friend mavis007,
Thanks for your advise but still no F10 repsonse @ bootup
to enter BIOS

Any other suggestion please?

Thanks

Sim


Report •

#9
September 15, 2009 at 07:14:52
... press <Alt> <Ctrl> <Esc> at boot when you see the "Compaq" logo in big letters ... source


.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#10
September 15, 2009 at 07:24:33
Hi,my dear friend mavis007 ....still no response after pressing

<Alt> <Ctrl> <Esc> at boot when the COMPAQ appears

Any other suggestion please?

Thanks

Sim


Report •

#11
September 15, 2009 at 07:34:23
... are you pressing ALL three @ same time?


.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#12
September 15, 2009 at 07:40:25
Press the F1 key if your computer was built before 2006

laptop ... more

.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#13
September 15, 2009 at 07:45:24
Yes,Mavis007 all together at the same time
Thanks

Sim.


Report •

#14
September 15, 2009 at 07:47:58
Hi,Mavis007
No response with F1
I tried this out with to different keyboards

Thanks

Sim.


Report •

#15
September 15, 2009 at 08:02:06
... how old is the laptop?


.


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#16
September 15, 2009 at 08:29:47
Hi, mavis007
It's not a laptop my dear friend
Its a
COMPAQ PRESARIO 5BW250 5000 SERIES TOWER
OPERATING SYSTEM IS WINDOWS ME
Any other information please feel free to ask

thanks

Sim


Report •

#17
September 15, 2009 at 08:45:59
flashing cursor means you lost the master boot record. This would indicate the drive is seen but could be damaged or infected with a virus.

Do you have the ME disks?

Might want to boot up on a boot floppy or knoppix cd to look at the drive contents.
You can also download a boot disk from bootdisk.com that contains Fdisk and SYS [ME's version]. You would then fdisk /mbr and then sys c: to restore the master boot record and ME boot files.


Report •

#18
September 15, 2009 at 08:46:26
... same question .... its age?

... when was the cmos bios battery changed last? ... they'll last 5 years max!

... its a little watch battery size ... sounds like your best bet!


.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#19
September 15, 2009 at 08:58:18
Okay Mavis007
No .... ME disk !!
I changed the battery it's is a brand new backup battery my friend.

please give me the link for downloading boot disk
is it possiblle to get a bootdisk using my ME product key?
is it possible to make a bootablle CD ?
thanks for your advices it seems I'm almost reaching where the problem is
thanks

Sim.



Report •

#20
September 15, 2009 at 09:38:34
... http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

... above is for boot floppies

... try "Response Number 1" download link to make a bootable cd to test your memory or had you forgotten about that?


.


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#21
September 15, 2009 at 10:05:53
Okay my dear friend mavis007,
I will check my memory first ''response number one''
that's great
how about bootable CD for Fdisk and SYS is this possible?
may the same bootle disk of ''response number one'' will help me out with the other issues like ................
Fdisk or SYS [Me's version]......?

Thanks


Sim.


Report •

#22
September 15, 2009 at 11:00:18
changed the battery? When did you do this? Before or after you got the blinking cursor?

if after the battery change then its because you didn't set the hard drive in the bios to the correct one.
go back into the bios and set the hard drive. Hopefully it has an autodetect feature or you will have to pull the hard drive to id its size, cylinders, heads, spt settings.


Report •

#23
September 15, 2009 at 11:04:11
This looks a little bit confusing....on the origional post the OS says XP and now you are working on ME?

Have you tried physically removing the dialup modem to see if the PC boots up properly?

Some HELP in posting on Computing.net plus free progs and instructions Cheers


Report •

#24
September 15, 2009 at 12:31:22
XpUser4Real yours is the only post in this thread that mentions a modem. Off topic?

Report •

#25
September 15, 2009 at 14:06:57
... even "golden" reg's manage to post in wrong forum's

... guess we can blame that on teething problems

... "off topic" .. I responded to a problem suggesting that the op remove the wifi card .... my response was deleted (yellow triangle) although my research showed the problem caused severe system lagg , removal solved it for others!


.

... thats removal of the card .....lol


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#26
September 15, 2009 at 15:06:15
Hey Wanderer:
>>XpUser4Real yours is the only post in this thread that mentions a modem. Off topic?<<

Not really. Boy this is a touchy post I guess. A 'faulty modem' has stopped a PC from booting up before. In fact, it happened in one of my repairs where the COMPAQ logo just hung up on start up..after I physically removed it the PC booted up fine.

Hey Mavis:
>>... even "golden" reg's manage to post in wrong forum's

... guess we can blame that on teething problems<<

are you having those types of problems?


Some HELP in posting on Computing.net plus free progs and instructions Cheers


Report •

#27
September 15, 2009 at 15:22:15
... ME in xp forum

... not really a problem for me "XpUser4Real"

... C/N teething probs although are improving


... peace and love to all ... !

.


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#28
September 17, 2009 at 04:59:22
Hi, my friend Mavis007
thanks for all your suggestions
I'm trying to get a original Me Disk
to tryout your suggestion ... Fdisk an SYS (ME version)
I will send you information about this during the day,

Thanks mavis007 and all the other persons who gave their suggestions
I appreciated so much.
Yours Kindly

Sim.


Report •

#29
September 17, 2009 at 05:35:21
... hi "sims" there are some boot cd (only) iso's in link below they should have fdisk etc built in same as floppy, they may even through those files to a ram drive @ bootup(?)

http://www.allbootdisks.com/downloa...

... download free iso burning software from "mirror 8 below:

http://www.imgburn.com/index.php?ac...


... good luck!


...ps ....fdisk etc @ Response Number 17 was NOT my suggestion!.... read the "name"


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#30
October 18, 2009 at 14:24:21
HELLO MAVIS
STILL WITH THE SAME PROBLEMI TRIED EVERYTHING
BUT SYSTEM IS NOT BOOTING
AND STILL NO KEYBOARD RESPONSE.....SO IT'S DIFFICULT TO HIT ANY KEY(ESC-F1-F2)
TO GET INTO THE BIOS SETUP

HOPING YOU HAVE MORE INFORMATION OR TRICKS FOE ME, I REMAIN
YOURS KINDLY
THANKS
SIM


Report •

#31
October 18, 2009 at 22:38:03
... did you download the "ME" boot cd iso from link in Response Number 29 and bootup with the created cd and type:

Fdisk /MBR [and pressed enter] ?

.


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#32
October 19, 2009 at 06:48:59
HELLO MAVIS
THANKS FOR YOUR FAST RESPONSE I APPRECIATE
SYSTEM HANGS IT WON'T BOOT
NO ME DISK BOOT UP !!!!
SYSTEM JUST REMAIN IN HANG MODE
NO KEBOARD RESPONSE .....NOTHING
I THINK I HAVE TO LOOK FOR A NEW MOTHERBOARD
.....NO ESC-F1-F2-F12 RESPONSE DURING BOOTUP!!!....

THANKS MAVIS

BYE

SIM


Report •

#33
October 19, 2009 at 08:33:33
"...I THINK I HAVE TO LOOK FOR A NEW MOTHERBOARD..."

... Restart the PC and enter the BIOS screen by pressing the F1 or F10 key at the first screen

... I think that you are barking up the wrong tree as you should be able to enter your bios!


.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#34
October 19, 2009 at 09:05:12
Hello Mavis I'm very happy you are trying to give me hope
There is no way I can get a F1 or F10 response
There is no key board response
I took the ram module out , and no beep-sound..nothing my dear friend.

So if you have any other suggestions I'll appreciate
thanks my dear friend mavis007
Thanks
I realy appreciate you!
Sim.


Report •

#35
October 19, 2009 at 09:21:32
... borrow and try another keyboard(?)


.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •

#36
October 19, 2009 at 09:35:23
Hello mavis 007
ofcourse I did mavis007
No response on esc-F1-F2-F10 AND F12
NO RESPONSE

thanks

Sim


Report •

#37
October 19, 2009 at 09:53:38
... I know in the past when I first messed with a compaq I thought I could'nt get into the bios

... I remember tapping <F10> key like crazy as the pc restarted up ... got there in the end


.

.

... Posting is provided "AS IS" with no warranties
http://img515.imageshack.us/img515/...
Grrrr... ....more


Report •


Ask Question