Dell workstation stopped accessing Internet

July 21, 2010 at 06:00:03
Specs: Windows Vista
My Dell workstation suddenly stopped accessing the internet via Comcast. The internet is working as I'm using my laptop through it.
I get a message about DHCP...How can I check this is working correctly - is there something I can download to my xp laptop and xfer via flashcard?
I've been getting a lot of (Not Responding) messages from Explorer lately. I have a Cisco network...but even when I connect the workstation to the ISPs modem I can't get to the web.
Any pointers will help

See More: Dell workstation stopped accessing Internet

Report •

July 22, 2010 at 12:03:19
Run the following command...

ipconfig /all

and post the results. Sounds like your network card is not set to automatic.

Report •

July 22, 2010 at 14:24:15
Thanks... got the following;
host name ...: Bill
Primary Dns Suffix...(Blank)
Node type...Hybrid
IP Routing Enabled...No
Wins Proxy Enabled...No
DNS Suffix search

Ethernet adapter Local Area Connection: (Blank)

Connection-specific DNS Suffix
Descrioption...Intel(R) 82566DM-2 Gigabit Network Connection
Physical address...00-1E-4F-AC-AA-11
DHCP Enabled ...Yes
Auto confiuration Enabled...Yes
Link-Local IPv6 Address...fe80::1dac:65e8:b338:e3fc%9(preferred)
Subnet Mask...
Default gateway...(Blank)
DNS servers...
NetBios over tcpip...Enabled

It then shows 11 entries for Tunnel adapter Local Area Connections - all with media diconnected...all with DHCP notenabled but autoconfiguration enabled.

Let me know what other detail will help you...

Report •

Related Solutions

Ask Question