Problem wth pictures in Sharepoint Designer

July 30, 2011 at 15:13:37
Specs: Windows 7
I am new to webdesign and have been working with Sharepoint Designer. I have created all my pages and everything works fine on my computer. When I copied all the files to a thumb drive and tried to open them on the thumb drive or on a different comput\er, the pictures didn't load (was replaced with a box and a red x in the cornr) and the links to the different pages in the website didn't work. I also had hyperlinks to external pages that worked fine.

Any thoughts as to what I can do

Thank you

See More: Problem wth pictures in Sharepoint Designer

Report •

August 1, 2011 at 09:08:44
Your links sound like they're direct links (ie.
<img src="C:\mysite\image1.png" alt="" />
) but when you moved them to a different location, the link to each image and other page were incorrect. Assuming your Flashdrive is drive F:\, the files are on the F drive while the links are still looking on the C:\ drive.

There is a remedy to this. You could use relative links. (ie.

<img src="image1.png" alt="" />
) This means type out the location of each image/page in relation to the page you're currently coding. Let's say this is your hierarchy:

If you're coding the index page and wanted to link to Page 1, the link would look like this:

<a href="/folder1/page1.htm">Page 1</a>

If you're coding Page 2 and want to link to Page 1, the link would look like this:

<a href="../folder1/page1.htm">Page 1</a>

The two periods before the directory mean to first go up 1 directory, then down into the specified directory. If you have to go up two directories, try this:


The reason your external links work is because a link to (for example) will always be the same link no matter what page you're linking from. It's always a direct link and never moves.

Apologies if I don't respond to your reply immediately. I don't check this site daily, but you're welcome to PM me as a reminder.

Report •
Related Solutions

Ask Question