am i screwed? can't even safe mode

Hp slimeline / Hp slimline
January 6, 2009 at 02:57:15
Specs: xp sp3, 1gb ram
Last night while doing a search I ended up on
a blog, my cpu instantly froze. Then it
restarted by itself I did see some under
attack screen and some Antivirus software
screen. So this morning I try to run avg and
hijackthis any my computer froze. I
restarted in safe mode and no icons or
anything pop up. I ctrl alt delete and task
man. Says not responding. I restarted in
safe md 5 times same thing. I restartes in
normal it says admin. Has disabled task
manager. I try to avg and hijackthis in my
computer freezes. I've been typing this post
for 15min on my cell phone. So it may take
some x 4 me 2 respond since cell phine
internet is slow and I'm headed 2 work. I
use xp sp3. 1gb ram. 500gb hard drive, hp
slimline. I've had a computer since 98 and
never not been able to safe mode, so I'm
super worried. Thanks for your help.

See More: am i screwed? cant even safe mode

Report •


#1
January 6, 2009 at 03:53:24
Have you got an xp install disc ? I dosent really matter
what xp but if you boot from an install disc and choose
"Repair XP Installation" when it gives you options it may
fix your safe mode and admin issues... Another way may
be to use Reatogo to install xp on a disc so you can boot
from a disc drive and scan your computers hard drive
without booting from it (Reatogo XP will recognise the
hard drive in your computer as an external - the virus
program wont execute)

Google is great, if you need tutorials for XP repair or
reatogo I know there are a few out there ! Good luck

Fight Crime,
Shoot Back !


Report •

#2
January 6, 2009 at 08:19:46
thx 4 your response typing on phone so sorry 4
grammar and abc. the only disk i have is the
very first xp which i got at school back
around 2001 but im using xp sp3 so will that
work and most importantly will i lose all my
data if i do a repair? i cant afford to lose
my material on drive. then this computer is
slim line so i dont even know if i can slave
this hard drive. thanks

Report •

#3
January 6, 2009 at 11:43:23
Try hitting f11 several times when booting, this should bring up the restore to a previous date when you know it was working.

Report •

Related Solutions

#4
January 6, 2009 at 12:01:41
have a look at

http://www.geekstogo.com/forum/How-...


XP Repair feature wont alter or delete data, it just repairs the
operating system. I suppose in your case it may send you
back to sp1 or 2 (though im not entirely sure). I rekon its
probably your best bet though I would try whunter31's f11
suggestion first nd see if you have any luck with it.


Report •

#5
January 6, 2009 at 15:50:00
thx 4 your help f11 wont do anything i put in
this xp cd sp1 from 2001 while as was at ga
state after i press recover it ask 4
administration password........ what is this?
i typed in my log on password but is says
incorrect pass.......

Report •

#6
January 6, 2009 at 16:03:21
did you try no password (just hit enter)?

Report •

#7
January 6, 2009 at 18:52:24
thanks I got it to work, the repair fixed things, now my only problem is.......Everything is administrator, so I initially thought I lost everything..... All my data is still there but my computer log in was inet4, right now the only log in is admin. I have to figure out away to get things back to inet4, guess i'll post in another forum. thanks

Report •


Ask Question