problem on Netbeui

Microsoft / 98se/me/2000/xp
July 27, 2009 at 22:51:02
Specs: Windows 98
I need to have access to a resource that was shared by a Windows 98 machine. I installed NetBuei on the 98 machine, Both the 95machine and my 95 belong to the same domain/workgroup. The other Win 95/98/ machines on the network can see the 98 machine. I got this message when trace network :

error 53 has occurred.
The network path was not found.

In additinal I running netbuei Network .
Regards


See More: problem on Netbeui

Report •


#1
July 28, 2009 at 08:21:36
98 share shared to everyone with full control?
can you browse to the 98 machine from the 95 machine?
Netbeui loaded on the 95 machine.

9x had a protocol binding issue. Make sure both have netbeui a primary protocol or just remove all others while getting things working.


Report •

#2
July 29, 2009 at 04:42:51
I share file to 95 mechine with full control . and I can not browse to the 98 machine from the 95 machine
on two machine i get this message :
error 53 has occurred.
The network path was not found.
Netbeui loaded on the 95 machine.the other hand ,I try to run Netbeui on Xp machine and 95 machine but got same error .
how can i check the host name in XP ? when i check by DOS with this syntax got same error :
Net use \\ workgroup name \ admin $

How can I solve this error and share by Netbeui ?

thanks


Report •

#3
July 29, 2009 at 08:42:55
Net use \\ workgroup name \ admin $
This is an incorrect command

correct command
net use z: \\computername\admin$

Did you remove all protocols but netbeui on both machines?


Report •

Related Solutions

#4
July 29, 2009 at 11:00:02
z:\\ computer name \ admin$

" Z:\\ " is fix in this syntax ?

I remove all protocols from 95 machine .
I remove all protocols from both machines and try again .
thanks


Report •

#5
July 29, 2009 at 11:11:25
type the command exactly [spaces where there are space and no spaces where there are no spaces] but fill in the correct computer name.

if the computer name is My Computer for example you may have to bracket it like so "My Computer"

When you say you removed all protocols you did leave netbeui, correct?


Report •

#6
July 29, 2009 at 22:28:59
yes , typed correct for several time but now I got new error ( error 67) :

system error 67 has occurred.
the network name not be found .

name of 95 machine is m-abshouri and the xp machine is canon .

net use z: \\canon\admin$



Report •

#7
July 29, 2009 at 22:46:39
yes , typed correct for several time but now I got new error ( error 67) :

system error 67 has occurred.
the network name not be found .

name of 95 machine is m-abshouri and the xp machine is canon .

net use z: \\canon\admin$



Report •

#8
July 29, 2009 at 23:32:35
now when restart my 95 machine , at first it wants me to enter Network password , I never description any password for this network .

Report •

#9
July 31, 2009 at 09:40:07
You either set a password on your user account or you mapped a drive to the other machine and it is trying to reconnect.

make sure you have the same user account you logon the 95 box exists on the other workstation with same password on both.


Report •

#10
July 31, 2009 at 09:45:37
It's been a long time since I networked a 95 box, but if I remember correctly, it used the hostname as the username when authenticating the mapping.

Report •

#11
July 31, 2009 at 12:56:47
There is no machine authenication in 9x only user. FYI

Report •


Ask Question