No Ethernet connection on 2wire home Portal

2wire 2wire homeportal 2-line dsl filter
January 6, 2011 at 09:12:34
Specs: Windows 7 32 bit, Athlon II X2/4GBs ram
I have a new 2wire home portal that will not connect to my PC via Ethernet cable. However it will connect to my 2 laptops via the wireless connection. The old portal went bad and had the opposite problem. it would not make a wireless connection. but would via the Ethernet connection. How can I get the Ethernet connection working on the new portal?

See More: No Ethernet connection on 2wire home Portal

Report •


#1
January 6, 2011 at 10:25:34
When you plug the Ethernet Wire in do the lights on the port lightup?

If they do then the ethernet is working. There is something wrong with the configuration on your computer. Run IPCONFIG /ALL and tell us what you get?


Report •

#2
January 6, 2011 at 11:12:37
I thought that at first too. but then I turned off the wireless on the laptop and connected it via the LAN cable too and it also would not connect to via the Ethernet.

Report •

#3
January 6, 2011 at 11:27:46
Sorry, I didn't really answer the first question. Yes the lights do come on for the Ethernet connection. The lights also come on when I connect the laptop via Ethernet and turn off the laptop's wireless functions.

Report •

Related Solutions

#4
January 6, 2011 at 12:24:46
Try a different store bought patch cable.

When connected do a ipconfig /all and post the results for review. Thx

Answers are only as good as the information you provide.
How to properly post a question:
Sorry no tech support via PM's


Report •

#5
January 6, 2011 at 13:35:21
OK Thanks I'm at work right now. I will do that as soon as I get home.

Report •


Ask Question