laptop recieves internet, desktop doesn't

July 5, 2009 at 20:58:54
Specs: Windows XP
I bought a laptop and router and everything was going fine. I hooked the router up and had wireless internet on the notebook, and my desktop was fine.
But then I secured the router with a password and now I can connect to the internet with the laptop(by password WEP), but my desktop can't recieve internet. The modem seems to be working fine! any help?-thanx

See More: laptop recieves internet, desktop doesnt

Report •


#1
July 5, 2009 at 21:32:23
Is the desktop wired or wireless?

WinSimple Software
CompTIA A+ Certified


Report •

#2
July 5, 2009 at 21:36:33
its wired

Report •

#3
July 5, 2009 at 21:52:21
I must've changed the settings on 'Network Connections' by mistake while messing with the router. My modem and router are working(my notebook is using it), but somethings stopping the desktop from opening up the web browser

Report •

Related Solutions

#4
July 5, 2009 at 21:58:19
Sometimes the Network Setup Wizard can fix problems. Go to Start>Control Panel>Network Connections and click "Set up a home or small office network" on the left side under Network Tasks. Follow the prompts.

WinSimple Software
CompTIA A+ Certified


Report •

#5
July 5, 2009 at 22:15:51
The wizard says Im set up for networking but I still can't open up a browser. Its trying to dial-up, which i dont use anymore

Report •

#6
July 5, 2009 at 22:28:19
Go to Control Panel>Internet Options, click the Connections tab and click "Never dial a connection." Click Apply and OK.

WinSimple Software
CompTIA A+ Certified


Report •

#7
July 5, 2009 at 22:49:40
The dial-up window's gone now. When open up the web browser its just blank.

I can't find the router in network connections either. The icon was there yesterday..


Report •

#8
July 5, 2009 at 23:09:17
Hey I got it running again using the set up wizard. Only instead of clicking set-up I clicked 'connect to the internet' at first the browser still didn't work but I ran the 'diagnostic' and it sorted it out. Still not sure what was wrong but its working again (:

Report •

#9
July 5, 2009 at 23:18:04
control panel>network/internet connection>internet options>connection tab> set up.

Report •

#10
July 6, 2009 at 10:18:56
Cool!

WinSimple Software
CompTIA A+ Certified


Report •


Ask Question