Articles

no speaker icon on taskbar

August 27, 2006 at 19:24:01
Specs: dell xps 600, 3.8ghz/2048ram/

hello all
i have a problem with the sound not working when windows xp starts up, there is no speaker icon on the taskbar it's checked in audio options but no sign of it on the taskbar, when you log on, the sound is not there. this all happened when i uninstalled nero from add/remove i know the registry/regedit very well but i was a bit tired, in registry i removed the nero files in hot key local machine and removed nero from hot key current user but i think some part of nero was a shared file. have you any ideas how to recover the speaker icon to the taskbar. i never use sys. restore because of malware and spyware integrate into it when you have it active so i cant go back. any help on this problem would be very appreciated... hank...

See More: no speaker icon on taskbar

Report •


#1
August 27, 2006 at 19:45:36

reinstall your sound drivers

Report •

#2
August 27, 2006 at 19:51:56

thanks for the quick reply jam
i tried that and still no luck im really lost on this one. even done a sfc /scannow with original windows disc still no go

Report •

#3
August 28, 2006 at 04:54:06

Hi
I had a similar problem. Where my system did not show any sound card and speaker icon in the system tray. First of all look up in device manager if you have a sound card in the hardware list if not then use Add hardware wizard from control panel and install the sound card manually and then I install the sound card driver. I hope it does the trick for you.
You can also use system restore utility to roll back you system to previous date before you uninstalled Nero.


Report •

Related Solutions

#4
August 28, 2006 at 06:02:17

In your Sounds and Multimedia, have you checked the box to have the volume control show on the system tray?

Life is more painless for those who are brainless.


Report •

#5
August 28, 2006 at 19:48:12

tried all of the things you said and still no speaker icon on taskbar when im listning to mp3 music or watching a movie the sound is perfect but it just seems to be the windows sound thats missing

Report •

#6
August 28, 2006 at 22:00:31

ive fixed the problem. for anyone that has the same problem it is a missing registry file called netvol.reg just google it download it and right click the file and click merge and that restores the windows sound... thanks to anyone that tried to help
hank

Report •


Ask Question