Articles

No sound on My Windows Xp sp2

February 26, 2009 at 10:05:15
Specs: Windows XP

pls i need help... i juz install my windows xp service pack 2.. for a week there's a sound coming from my monitor speaker.. but after purchase a sonic gear speaker and try to use it suddenly it juz become silent and wont come out anything on my speaker.. i juz test it using my TV and the speaker is working fine... when i try to use my monitor speaker back i t was jus silent ...pls help me i,m using gigabyte S-series motherboard.

See More: No sound on My Windows Xp sp2

Report •


#1
February 26, 2009 at 10:14:25

Your monitor speaker is connected with a cable to the sound output ports. If you want to use both an external and monitor speaker you will need to get a splitter for the cable and send the signal to both.

Report •

#2
February 26, 2009 at 10:37:30

its not what i mean.. i cant use both of them
i mean i have no sound at all... i,m not trying to use both sound in 1 time

this what i get from msinfo32

Name Realtek High Definition Audio
Manufacturer Realtek
Status OK
PNP Device ID HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458E601&REV_1000\4&126B8476&0&0001
Driver c:\windows\system32\drivers\rtkhdaud.sys (5.10.0.5783 built by: WinDDK, 4.80 MB (5,030,912 bytes), 2/27/2009 2:28 AM)


i update my driver to realtex version 215 still cant hear any sound... i think i messed something with the driver...i reall y need help


Report •

#3
February 26, 2009 at 10:44:04

Where did you get the update? Have you used the Realtek audio manager to configure the sound ports. They won't work until you do.

Do you have an Orange speaker icon in the tray by the clock? Use that to setup the ports. Your sound may also be muted.


Report •

Related Solutions

#4
February 26, 2009 at 10:53:41

Another possibility is your sound drivers somehow got corrupted. If that's the case, reinstalling them should correct it.

Report •

#5
February 26, 2009 at 11:23:10

jam, whenever you update the drivers you need to reconfigure the ports.

Report •

#6
February 26, 2009 at 11:44:56

Update the port i dunno how to do that once i uninstall and reinstall it, i juz try to olay any file in i-tune i can see the music was playing and the equalizer .. but i dunt here any sound from the speaker.. i also already try use micro and seem not working

Report •

#7
February 26, 2009 at 12:01:14

If you see the equalizer working then you have the sound muted somewhere. If you have a sound icon in the tray open it and look for a checkmark somewhere for mute.

If your keyboard has sound controls be sure they aren't muting the sound.


Report •

#8
February 26, 2009 at 12:10:41

already done checking it and nothing was muted.. is this problem coming from my windows itself?

Report •

#9
February 26, 2009 at 12:16:10

already done checking it and nothing was muted.. is this problem coming from my windows itself?

Report •

#10
February 26, 2009 at 12:21:23

i found my motherboard type


GIGABYTE Motherboard GA-MA770-DS3P (rev. 2.0) Enlarge ViewGIGABYTE Motherboard GA-MA770-DS3P (rev. 2.0)

Enlarge View


GA-MA770-DS3P (rev. 2.0)
AddThis Help
AMD 770 + SB700 Chipset

1. Supports AMD Phenom/ Athlon series processors
2. Dual Channel DDR2 1066 for remarkable system performance
3. Ultimate graphics performance with PCI-E 2.0 x16 interface
4. Integrated SATA 3Gb/s with RAID function
5. Features high speed Gigabit Ethernet and IEEE1394
6. Home theater quality 8-channel High Definition Audio
7. Patented DualBIOS with dual hardware BIOS protection
8. 100% 50,000 hours lifespan of Japanese solid capacitors design

* DDR2 1066 is supported with combination of AM2+ processors and DDR2 1066 memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information.


Report •


Ask Question