Articles

FX5700 Video Card problems

January 19, 2005 at 00:51:24
Specs: Win XP Pro, AMD 1.3 MHz Duron (Atholo

I have a Albatron G Force FX5700 LE video (NVida) card and have installed it correctly. My TV Out works correctly and have colour but when I play a game like Need for Speed udnerground 2, the Screen on the game turns Red. I can see video but when it goes into the game the graphics isn't right and I can't see the writing on the screen either. Can anyone Help with this problem? Is there a patch for this problem? or an alternative solution or a better video card etc. I need help with this ASAP before I think of returning it back to place of purchase. I did have a GForce 440 mmx 64MB card which plays the game perfectly but as I am upgrading. I thought by the newer card I wouldn't have these problems. Many Thanks

See More: FX5700 Video Card problems

Report •


#1
January 19, 2005 at 03:42:24

Update your Nvidia Drivers for your Graphics Card.
Install DirectX 9.0c

Try those two things, (you'll find them both through using a search engine) and see if that works.

Radeon 9800 Pro 128Mb/ 4.12
AMD Barton 2800 @ 2.3ghz
Asus A7N8X E-Deluxe
512 DDRAM PC2700 @ 360mhz


Report •

#2
January 19, 2005 at 04:08:32

I was running that game on a Geforce 5700 256MB with the latest drivers and i never saw anything like you describe.

Just to add to Stu.B you might want to upgrade your chipset drivers to if available, i had a gigabyte motherboard and the sis648fx driver upgrade worked wonders for performance and other problems related to graphics.

Gigabyte GA-8SGx M/B
P4 2.66 HT
1024 Mb 333 RAM
Gecube Radeon X800 XT platinum 256MB
XP Professional SP2
80 GB 7200 RPM
200 GB 7200 RPM
XP Pro


Report •

#3
January 20, 2005 at 00:20:33

Today i have done all u guys have said and no succes still haveing problems

I think i mit have to take it back to gat a Radeon ATI 9200SE, 128MB maybe.... hopeing is the same prise of the geforce fx5700....

plz help...
thanx for relping to my form
20/1/05 6:20pm


AMD 1.3mhz duron
MSI
win xp pro


Report •

Related Solutions

#4
January 20, 2005 at 03:08:20

One other thin you could try, make sure in the Need For Speed video options menu, make sure that Anti-Aliasing is set to off. and try that. You could also try all of the high end efects one at a time until you find the one thats causing the glitch.

Is this the only game you get things like this on?


Gigabyte GA-8SGx M/B
P4 2.66 HT
1024 Mb 333 RAM
Gecube Radeon X800 XT platinum 256MB
XP Professional SP2
80 GB 7200 RPM
200 GB 7200 RPM
XP Pro


Report •

#5
January 20, 2005 at 06:21:48

i think your idea to get a different card would work well, i also had an FX5700 LE once and hated it.. so many things went wrong like my screen would go black when i play CS or something.. but yeah after switching cards i didnt get anymore problems.. if ur budget is around 100 bux then i suggest get a 5200 or a 5200 Ultra.. because i had a visiontek 9200 SE before.. sucked like hell.. returned it and got the 9200SE made by ATI itself and it still sucked.. so returned it and got an nvidia 5200 and my games ran way better

AMD XP 2500+ @ 3200+
512MB PC3200
Aopen FX5900 XT
EPoX 8RDA3+ mobo
40GB Western Digital
Raidmax case w/ 7 fans
Aopen 350W Power Supply


Report •

#6
January 25, 2005 at 20:46:15

No, your card is fine I think. I got the same problems, the geforce fx5700 le needs a better processor than a 1.3 ghz duron to run full potential, my 1.7 ghz celeron wont even do it. I suggest Athlon XP 2.2 or higher, although I dont see why I still get choppy on d2 for god sakes... :P

Report •


Ask Question