3200+ defaulting to 1.1ghz

Soyo / Kt-400
January 20, 2009 at 00:43:35
Specs: Windows XP, AMD Athlon XP 3200+ 1.5gb ram
I have a soyo kt-400 black edition with a amd athlon xp 3200+ and for some reason it defaults to 1.1 ghz at 200mhz fsb in order to get the 2.0+ghz its supposed to run at i have to manually set it up but then it runs hot like 69-70c or so but thats prolly just a cooling issue but i dont know?

See More: 3200+ defaulting to 1.1ghz

Report •

January 20, 2009 at 05:04:08
The XP 3200+ is supposed to run at 2.2GHz/400MHz FSB with clock settings of 11 x 200MHz. You're currently running it at 200MHz FSB with clock settings of 11 x 100MHz.

If it's running hot (which it is), it's most likely because the heatsink/fan is either dust clogged or was improperly installed. The most common mistakes are using the wrong amount of thermal paste or installing the heatsink backwards. Double check that you've installed it correctly. Here's what to look for:



Report •

January 22, 2009 at 21:35:43
Well i set the fsb to 200mhz and left everything else at default and it wont post.
right now i have it set to 190 with an 12x multiplier and it gets me 2.28ghz. i still need to work on the heat issue i have some thermal paste on the way..

But i was also wondering y i don't recognize it as an 3200+ and automatically run at 2.2?

Report •

January 23, 2009 at 11:17:38
"But i was also wondering y i don't recognize it as an 3200+ and automatically run at 2.2?"

I'm wondering how you are able to change the multiplier to 12x? Did you confirm that it actually changed?

When's the last time you updated the BIOS?

Report •

Related Solutions

Ask Question